Sådan reducerer du madspild i hjemmet

I en verden, hvor bevidstheden om miljøets tilstand er i konstant stigning, er det nu mere end nogensinde nødvendigt at tage aktiv del i bekæmpelsen af madspild. At reducere madspild i hjemmet er ikke blot godt for miljøet, men også for din pengepung. Her er en række tips til, hvordan du kan gå i gang med at mindsk madspild i din hverdag. 

1. Planlæg dine måltider

Før du bevæger dig ned ad supermarkedets gange, er det en god idé at lave en ugentlig måltidsplan. På den måde køber du kun det, du har brug for, og undgår fristelserne, der kan føre til overskydende mad.

2. Mængdekontrol

Lær at justere portionerne, så du ikke ender med en masse rester, der bare går til spilde. Hvis der er overskydende mad, så sørg for at bruge den i kommende måltider.

3. Genbrug restene

Restemad behøver ikke at være kedeligt. Med lidt kreativitet kan du forvandle gårsdagens rester til en ny og spændende ret.

4. Forstå datoerne

Lær at skelne mellem “mindst holdbar til” og “sidste anvendelsesdato”. Mange fødevarer er stadig sikre og lækre at spise efter “mindst holdbar til”-datoen.

5. Opbevar maden korrekt

Sørg for at opbevare dine madvarer korrekt, så de holder sig friske i længere tid. Her kan økologisk firmafrugt og frugt på arbejdspladsen i frugtKurve og frugtKasser være til inspiration med deres FrugtKurve og FrugtKasser, der sikrer, at frugten er beskyttet og holder sig frisk i længere tid.

6. Køb lokalt og sæsonbetonet

Vælg lokalt og sæsonbetonet produktion, hvor det er muligt. Det ikke bare mindsker CO2-aftrykket, men er ofte også friskere og dermed holder længere.

7. Kompostering

Start en kompostbunke i din have eller på din altan. På den måde kan du genbruge dine organiske affaldsmaterialer til at næringsberige din jord.

8. Fællesskabets kraft

Opfordr til og deltag i fællesskaber, der deler overskudsmad. Det er en fremragende måde at reducere madspild på, og det fremmer samtidig fællesskabsfølelsen i dit lokalsamfund.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *