Derfor skal du alliere dig med en bedemand

Døden er en del af livet, men det betyder ikke, at vi er gode til at håndtere det. Uanset om dødsfaldet har været længe undervejs eller om det kommer helt ud af det blå, så skal der planlægges en begravelse eller bisættelse – og det kan virke meget uoverskueligt, når man sidder midt i sorgen. Det er ikke lige sådan et tidspunkt, hvor man har tid eller overskud til at tage stilling til alle de ting, der skal ordnes, f.eks. dødsannoncer, bestille blomster, finde kiste og urne og meget mere. Der skal tages mange beslutninger og der skal planlægges mange forskellige tiltag, lige fra selve ceremonien til gravøl bagefter. Det er lige præcis af denne grund de fleste vælger at alliere sig med en bedemand.

Der er mange gode grunde til at få hjælp af en bedemand, når der skal planlægges en begravelse eller bisættelse. Vi har her samlet 3 af de største grunde til at en bedemand er en ren nødvendighed, når der sker et dødsfald.

Du får professionel hjælp

Hvis det er dit første dødsfald, så er der meget, du skal sætte dig ind i – lige fra dødsattesten til kister og urner. Det kræver en del tid og overskud at planlægge en begravelse, og det er ikke lige det, man har mest af, når man sørger. En bedemand har dog en hel del erfaring med, hvad der alt skal ordnes i forbindelse med et dødsfald og hvordan man giver den afdøde en smuk og værdig afsked. Når du allierer dig med en bedemand, kan du altså være sikker på, at der bliver taget hånd om alt, hvad der skal ordnes, og du kan være sikker på, at begravelsen bliver lige som du ønsker dig.

Du får tid til at sørge

Der følger en masse opgaver med planlægningen af en begravelse – og som pårørende står du alene med alle disse opgaver. Det kan derfor være svært overhovedet at få tid til at sørge, når man sidder med al den planlægning. Når man får hjælp af en bedemand, kan man selv vælge, hvor meget eller hvor lidt man selv vil stå for – og uanset hvor meget man laver selv, så vil der blive planlagt en værdig afsked for den afdøde. På den måde får du mere tid til at sørge og får prioriteret dig selv.

Du får mere tid med dine nærmeste

Når der sker et dødsfald – især når det sker pludselig – bliver man mindet om, hvor skrøbeligt livet i virkeligheden er, og man bliver mindet om, at man ikke skal tage noget som helst for givet. Det bliver bare endnu vigtigere at man bruger tid med sine nærmeste. Det er dog ikke nemt, når man skal planlægge en begravelse. Med en bedemand om bord kan du frigøre tid til at sige ordentligt farvel til den afdøde med din familie.

Leder du efter en bedemand? Vi kan anbefale denne bedemand i Billund, som endda tilbyder hjemmebesøg.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *